Și noi avem drepturi!

Proiectul ”ȘI NOI AVEM DREPTURI”

Stiri si noutati

În cadrul proiectului ”Și noi avem drepturi”  a avut loc Sesiunea de informare pentru specialiștii din domeniul social, în data de 04.02.2016.;

Data: 25 Decembrie 2015

În colaborare cu Centrul de recuperare pentru copii și tineri ”Carine” din cadrul Primăriei municipiului Câmpia Turzii, s-a organizat o serbare pentru 80 de copii și tineri cu dizabilități.

 

Despre Proiect

Proiectul ”ȘI NOI AVEM DREPTURI”, finanţat prin granturile Spaţiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România,  al cărui beneficiar este Asociația Pro Assisto, în parteneriat cu Asociația Autism Câmpia Turzii, se implementează în municipiul Câmpia Turzii,  pe o perioadă de 12 luni, începând cu data de 01.04.2015.

Proiectul vizează promovarea drepturilor omului, și mai țintit, drepturile copilului și ale tânărului - în special dreptul la sănătate, la educație, la participare socială.

Scopul proiectului este asigurarea de suport și asistență pentru 30 de persoane cu dizabilități din Câmpia Turzii și familiilor lor - 60 de părinți -, în vederea recuperării și reabilitării funcționale personale, sociale și integrării în comunitate.

Proiectul are ca rezultat funcționarea a două centre, Centrul de recuperare pentru copii cu autism și Centrul de zi pentru tineri cu dizabilități, care oferă  servicii integrate pentru ambele grupuri țintă, menite să contribuie la dezvoltarea cognitiv, senzorială și emoțională, dezvoltarea abilităţilor de comunicare verbală şi non verbală, a abilităţilor de relaționare a 20 de copii cu autism  și pe dezvoltarea autonomiei personale, a autonomiei sociale a 10 tineri ci dizabilități, prin formarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea unui comportament social adecvat integrării sociale.

Grupul părinților copiilor și tinerilor cu dizabilități, sunt  îndrumați pentru a crea un context familial în care este încurajată dezvoltarea în siguranţă a copiilor şi tinerilor, cu respectarea dreptului acestora la educaţie, la sănătate şi integrare socială.

Serviciile sunt oferite de de o echipă multidisciplinară alcătuită din: psiholog, psihopedagogi, logoped, educatori, asistent social, specialist în educație parentală.

Centrele nou înființate vin în întâmpinarea nevoilor copiilor cu autism și a tinerilor cu dizabilități pentru a-i ajuta să devină cetățeni activi ai comunității și să se bucure de toate șansele pe care le au persoanele tipice.

titlu caseta 1

lorem ipsum 1 dfasf sda rffwetgstrdfgdfv cxv df gery etrtyrgdfs ggfhr htrs hgfh ds h

titlu caseta 2

lorem ipsuim 2

titlu caseta 3

lorem pisum

titlu caseta 4

lorem ipsum 4

titlu caseta 5

lorem ipsum 5


- art terapie: pictură, dactilopictură, colajul, modelajul, origami, desenul, muzica, povestea etc., având ca scop dezvoltarea proceselor senzoriale, motrice şi a abilităţilor de interacţiune cu ceilalţi copii;

- art terapie: pictură, dactilopictură, colajul, modelajul, origami, desenul, muzica, povestea etc., având ca scop dezvoltarea proceselor senzoriale, motrice şi a abilităţilor de interacţiune cu ceilalţi copii;

- meloterapia: ca forma de stimulare senzorială;
- terapie asistată cu animale;
- activități de dezvoltare a abilităților de socializare.

"Și noi avem drepturi"
The content of this website does not necessarily represent the official position of grants
 
April 2020
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
30 31 01 02 03 04 05
06 07 08 09 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 01 02 03
04 05 06 07 08 09 10
events archive