Și noi avem drepturi!

Centrul de zi pentru tineri cu dizabilitati

Proiectul ”ȘI NOI AVEM DREPTURI”, finanţat prin granturile Spaţiului Economic European 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România,  al cărui beneficiar este Asociația Pro Assisto, în parteneriat cu Asociația Autism Câmpia Turzii, se implementează în municipiul Câmpia Turzii,  pe o perioadă de 12 luni, începând cu data de 01.04.2015.

Proiectul vizează promovarea drepturilor omului, și mai țintit, drepturile copilului și ale tânărului - în special dreptul la sănătate, la educație, la participare socială.

Scopul proiectului este asigurarea de suport și asistență pentru 30 de persoane cu dizabilități din Câmpia Turzii și familiilor lor - 60 de părinți -, în vederea recuperării și reabilitării funcționale personale, sociale și integrării în comunitate.

Proiectul are ca rezultat funcționarea a două centre, Centrul de recuperare pentru copii cu autism și Centrul de zi pentru tineri cu dizabilități, care oferă  servicii integrate pentru ambele grupuri țintă, menite să contribuie la dezvoltarea cognitiv, senzorială și emoțională, dezvoltarea abilităţilor de comunicare verbală şi non verbală, a abilităţilor de relaționare a 20 de copii cu autism  și pe dezvoltarea autonomiei personale, a autonomiei sociale a 10 tineri ci dizabilități, prin formarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea unui comportament social adecvat integrării sociale.

Grupul părinților copiilor și tinerilor cu dizabilități, sunt  îndrumați pentru a crea un context familial în care este încurajată dezvoltarea în siguranţă a copiilor şi tinerilor, cu respectarea dreptului acestora la educaţie, la sănătate şi integrare socială.

Serviciile sunt oferite de de o echipă multidisciplinară alcătuită din: psiholog, psihopedagogi, logoped, educatori, asistent social, specialist în educație parentală.

Centrele nou înființate vin în întâmpinarea nevoilor copiilor cu autism și a tinerilor cu dizabilități pentru a-i ajuta să devină cetățeni activi ai comunității și să se bucure de toate șansele pe care le au persoanele tipice.

 

Vezi aici brosura de prezentare a proiectului

Conferinta de lansare a proiectului

Conferința de lansare a proiectului a avut loc în data de 30.04.2015, la Palatul Cultural din Câmpia Turzii, în prezența a 58 de invitați, reprezentanți ai administrației publice locale, ai actorilor sociali relevanți din comunitate, ai părinților cu copii cu autism și ai tinerilor cu dizabilități.

 Detalii

 

Alte activitati

Tabara pensiune Seqoia

Socializare

Activitati logopedice

Activitati psihopedagogice

Activitati gospodaresti

Activitati didactice

Activitati 1 iunie


- art terapie: pictură, dactilopictură, colajul, modelajul, origami, desenul, muzica, povestea etc., având ca scop dezvoltarea proceselor senzoriale, motrice şi a abilităţilor de interacţiune cu ceilalţi copii;

- art terapie: pictură, dactilopictură, colajul, modelajul, origami, desenul, muzica, povestea etc., având ca scop dezvoltarea proceselor senzoriale, motrice şi a abilităţilor de interacţiune cu ceilalţi copii;

- meloterapia: ca forma de stimulare senzorială;
- terapie asistată cu animale;
- activități de dezvoltare a abilităților de socializare.

"Și noi avem drepturi"
The content of this website does not necessarily represent the official position of grants
 
June 2019
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
27 28 29 30 31 01 02
03 04 05 06 07 08 09
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
01 02 03 04 05 06 07
events archive